Legközelebb itt leszünk 2024. február 18-án 9 és 13 óra között Káptalantótiban, a Liliomkert Piacon várjuk kedves vevőinket!
Felhívjuk figyelmüket, hogy termékeinket az ország egész területére kiszállítjuk!
Hívjanak minket telefonon: +36/20/919-3418,
Minden kedves vevőnknek jó egészséget kívánunk!
Köszönjük!
|
A mustármag
A mustár az egyik legrégebbi fűszernövény. Az ókori Mezopotámiában, Egyiptomban és a Római Birodalomban is ismerték, és többek között húsok tartósítására használták. De Hippokratesz már alkalmazta gyógyításra is. |
 Fehér mustár |
A mustár a Brassicae (káposztafélék) csoportjába tartozó egynyári növény. Ha tavasszal utazunk sokszor találkozhatunk vele. Nagy, sárga táblái szemet gyönyör-ködtetőek. A növény hasonlatos a repcéhez, ami nem meglepő mert rokonok. Csak kissé a virágai krémszínűbbek .
Többféle mustár létezik:
Az itt balra található Sinapis Alba, vagy fehér mustár kerekded sárga magjai nagyjából 1mm átmérőjűek. Ennél kisebb méretű a lejjebb található fekete mustármag, melynek neve Brassica nirga. Feltehetően kisázsiai eredetűek, de vannak vélemények, melyek szerint a Himalája lejtőin is több ezer éve megtalálhatóak |
A mustár nemcsak a konyhánk fontos eleme, de a konyhakertünket is rendben tartja, mert több gyomot is elűz. Zöldmulcsként a szántóföldön is elterjedt, mivel könnyen lebomló magas ásványi anyag tartalma jól táplálja a talajt.
A mustár az emberi szervezetre is jótékony hatással van. Azonban étrendi- és egészségre gyakorolt hatásai mellett nem utolsó sorban különleges íze az, amely oly népszerűvé teszi évezredek óta a világ minden táján. A fehér mustárt egész Európában termesztik.
A Ghaurved mustárok alapanyagát kizárólag magyar termelőktől szerezzük be. Kiemelkedően magas, 99,9%-os tisztaságú magot használunk.
|
 Fekete mustár |
|
|
|