Legközelebb itt leszünk

Minden péntek, szombat
Győr, Vásárcsarnok 8-12-ig

2018. október 6.
Érd, Fő tér, Magyarok Érdi Vására

2018. október 6.
Mende, Szüreti Mulatság

2018. október 7.
Káptalantóti, Liliomkert Piac

2018. október 14.
Káptalantóti, Liliomkert Piac

2018. október 14.
Gyömrő, Családi Nap

2018. október 20.
Kóka, Termelői Piac

2018. október 20-21-22.
Kőszeg, Orsolya-napi Vásár




Bakonyi csirkecomb

HOZZÁVALÓK 4 fő részére:

  • 6 db kisebb egész csirkecomb
  • 60 dkg gomba (csiperke, laska, esetleg szárított erdei gombát is tehetünk bele)
  • 2 fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • néhány szelet csípős paprika ( kihagyható)
  • 1 csapott evőkanál Szabó finomliszt
  • 2 evőkanál Ghaurved Erdész- erdei gombás mustár
  • 2 dl tejföl
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 3 evőkanál bio sütőolaj napraforgóból
  • 1 kávéskanál őrölt házi paprika
  • ízlés szerint só, bors, majoránna
  • friss petrezselyemlevél apróra vágva

ELKÉSZÍTÉSE:

A csirkecombokat megmossuk, feldaraboljuk. Előbb pirospaprikába, majd lisztbe forgatjuk, s ezután az olajon minden oldalán hirtelen megkapatjuk. Ha kissé megpirult egy pecsenyés tálra kiszedjük. A visszamaradt zsiradékon, lassú tűzön megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, majd ha kissé megpirult, hozzátesszük a felvágott vagy átnyomott fokhagymát. Amikor ez is kissé megpirult, beletesszük az előzőleg megtisztított és cca. 2 mm vastagságúra szelt gombát, a csípős paprikaszeleteket, sózzuk, borsozzuk. Hagyjuk, hogy a gomba levet eresszen, és pirítsuk zsírjára.

Közben a Ghaurved Erdész- erdei gombás mustárral kikeverjük a tejfölt, adjuk hozzá a bort, majd öntsük a gombára. Ebbe a masszába visszatesszük a csirkecombokat, beletesszük ízlés szerint a majoránnát. Fedő alatt, alacsony lángon az egészet összeforraljuk. A végén rászórjuk az apróra vágott petrezselymet. Frissen főzött házi galuskával tálaljuk.

Jó étvágyat!