HOZZÁVALÓK 4 fő részére:
ELKÉSZÍTÉSE:A csirkecombokat megmossuk, feldaraboljuk. Előbb pirospaprikába, majd lisztbe forgatjuk, s ezután az olajon minden oldalán hirtelen megkapatjuk. Ha kissé megpirult egy pecsenyés tálra kiszedjük. A visszamaradt zsiradékon, lassú tűzön megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, majd ha kissé megpirult, hozzátesszük a felvágott vagy átnyomott fokhagymát. Amikor ez is kissé megpirult, beletesszük az előzőleg megtisztított és cca. 2 mm vastagságúra szelt gombát, a csípős paprikaszeleteket, sózzuk, borsozzuk. Hagyjuk, hogy a gomba levet eresszen, és pirítsuk zsírjára. Közben a Ghaurved Erdész- erdei gombás mustárral kikeverjük a tejfölt, adjuk hozzá a bort, majd öntsük a gombára. Ebbe a masszába visszatesszük a csirkecombokat, beletesszük ízlés szerint a majoránnát. Fedő alatt, alacsony lángon az egészet összeforraljuk. A végén rászórjuk az apróra vágott petrezselymet. Frissen főzött házi galuskával tálaljuk. Jó étvágyat! |