Legközelebb itt leszünk

Minden péntek, szombat
Győr, Vásárcsarnok 8-12-ig

2018. július 21-22.
Völgyhídi Vásár, Nagyrákos, Tájház

2018. július 22.
Káptalantóti, Liliomkert Piac

2018. július 29.
Káptalantóti, Liliomkert Piac

2018. augusztus 5.
Káptalantóti, Liliomkert Piac

2018. augusztus 10-11-12
Kurultaj, Bugac,

2018. augusztus 12.
Káptalantóti, Liliomkert Piac




Bakonyi csirkecomb

HOZZÁVALÓK 4 fő részére:

  • 6 db kisebb egész csirkecomb
  • 60 dkg gomba (csiperke, laska, esetleg szárított erdei gombát is tehetünk bele)
  • 2 fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • néhány szelet csípős paprika ( kihagyható)
  • 1 csapott evőkanál Szabó finomliszt
  • 2 evőkanál Ghaurved Erdész- erdei gombás mustár
  • 2 dl tejföl
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 3 evőkanál bio sütőolaj napraforgóból
  • 1 kávéskanál őrölt házi paprika
  • ízlés szerint só, bors, majoránna
  • friss petrezselyemlevél apróra vágva

ELKÉSZÍTÉSE:

A csirkecombokat megmossuk, feldaraboljuk. Előbb pirospaprikába, majd lisztbe forgatjuk, s ezután az olajon minden oldalán hirtelen megkapatjuk. Ha kissé megpirult egy pecsenyés tálra kiszedjük. A visszamaradt zsiradékon, lassú tűzön megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, majd ha kissé megpirult, hozzátesszük a felvágott vagy átnyomott fokhagymát. Amikor ez is kissé megpirult, beletesszük az előzőleg megtisztított és cca. 2 mm vastagságúra szelt gombát, a csípős paprikaszeleteket, sózzuk, borsozzuk. Hagyjuk, hogy a gomba levet eresszen, és pirítsuk zsírjára.

Közben a Ghaurved Erdész- erdei gombás mustárral kikeverjük a tejfölt, adjuk hozzá a bort, majd öntsük a gombára. Ebbe a masszába visszatesszük a csirkecombokat, beletesszük ízlés szerint a majoránnát. Fedő alatt, alacsony lángon az egészet összeforraljuk. A végén rászórjuk az apróra vágott petrezselymet. Frissen főzött házi galuskával tálaljuk.

Jó étvágyat!