Legközelebb itt leszünk

Minden péntek, szombat
Győr, Vásárcsarnok 8-12-ig

2018. október 6.
Érd, Fő tér, Magyarok Érdi Vására

2018. október 6.
Mende, Szüreti Mulatság

2018. október 7.
Káptalantóti, Liliomkert Piac

2018. október 14.
Káptalantóti, Liliomkert Piac

2018. október 14.
Gyömrő, Családi Nap

2018. október 20.
Kóka, Termelői Piac

2018. október 20-21-22.
Kőszeg, Orsolya-napi Vásár




Mustáros csirkesült

HOZZÁVALÓK 4 fő részére:

Vereckei Ágnes receptje, amely a 2013. júliusi Magyar Konyhában jelent meg.

  • 5-6 darab egész csirkecomb
  • 1 nagyobb, vagy 2 kisebb vöröshagyma
  • 6-8 gerezd fokhagyma
  • 5-6 evőkanál Ghaurved Ínyenc – magos mustár
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 1szem szegfűbors
  • 1 babérlevél
  • 4 szem egész bors
  • 1 ág rozmaring
  • só, bors
ELKÉSZÍTÉSE:

Elsőként előkészítjük a csirkecombokat: mossuk és enyhén sózzuk, majd egy fazékba tesszük. Aláöntjük a fehérbort, rádobjuk a hagymákat és a fűszereket, a rozmaringág felét. Fedő alatt a forrástól számítva 15 percig pároljuk.

Ezt követően a fedőt rajta hagyva hagyjuk hűlni legalább 1 órát. A megpárolódott húst óvatosan tepsibe tesszük, a levet ráöntjük, és 150 °C-on ropogósra pirítjuk. Mikor megpirult, kenjük be Ghaurved Ínyenc – magos mustárral a felületét, és tegyünk minden comb tetejére egy-egy kisebb ágacska rozmaringot. A húst ezután visszatesszük a még meleg sütőbe, és ott melegen tartjuk.

Tálalás előtt még 150 °C-on 5 percet sütjük. A sült lével együtt tesszük a tányérra. Petrezselymes krumpli és friss zöldsaláta illik hozzá. Hidegen is kitűnő.

Egészségükre!