Legközelebb itt leszünk

Minden péntek, szombat
Győr, Vásárcsarnok 8-12-ig

2018. november 9-10-11.
Veszprém, Bakony Expo

2018. november 16.
Budapest, Magyar Ízek Őszi Vására Halbazár, Várkert Bazár

2018. november 18.
Káptalantóti, Liliomkert Piac




Mustáros csirkesült

HOZZÁVALÓK 4 fő részére:

Vereckei Ágnes receptje, amely a 2013. júliusi Magyar Konyhában jelent meg.

  • 5-6 darab egész csirkecomb
  • 1 nagyobb, vagy 2 kisebb vöröshagyma
  • 6-8 gerezd fokhagyma
  • 5-6 evőkanál Ghaurved Ínyenc – magos mustár
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 1szem szegfűbors
  • 1 babérlevél
  • 4 szem egész bors
  • 1 ág rozmaring
  • só, bors
ELKÉSZÍTÉSE:

Elsőként előkészítjük a csirkecombokat: mossuk és enyhén sózzuk, majd egy fazékba tesszük. Aláöntjük a fehérbort, rádobjuk a hagymákat és a fűszereket, a rozmaringág felét. Fedő alatt a forrástól számítva 15 percig pároljuk.

Ezt követően a fedőt rajta hagyva hagyjuk hűlni legalább 1 órát. A megpárolódott húst óvatosan tepsibe tesszük, a levet ráöntjük, és 150 °C-on ropogósra pirítjuk. Mikor megpirult, kenjük be Ghaurved Ínyenc – magos mustárral a felületét, és tegyünk minden comb tetejére egy-egy kisebb ágacska rozmaringot. A húst ezután visszatesszük a még meleg sütőbe, és ott melegen tartjuk.

Tálalás előtt még 150 °C-on 5 percet sütjük. A sült lével együtt tesszük a tányérra. Petrezselymes krumpli és friss zöldsaláta illik hozzá. Hidegen is kitűnő.

Egészségükre!