Legközelebb itt leszünk

Minden péntek, szombat
Győr, Vásárcsarnok 8-12-ig

2018. október 6.
Érd, Fő tér, Magyarok Érdi Vására

2018. október 6.
Mende, Szüreti Mulatság

2018. október 7.
Káptalantóti, Liliomkert Piac

2018. október 14.
Káptalantóti, Liliomkert Piac

2018. október 14.
Gyömrő, Családi Nap

2018. október 20.
Kóka, Termelői Piac

2018. október 20-21-22.
Kőszeg, Orsolya-napi Vásár




Mustáros mangalica flekken

HOZZÁVALÓK 4 fő részére:

Vereckei Ágnes receptje, amelyet az ECHO TV-ben főzött, a “Medvék is mustárt ennének” c. adásban.

  • 4-6 szelet mangalica tarja
  • hússzeletenként 1szelet cca.1 mm vastagságú füstölt mangalica szalonna
  • 1 kávéskanálnyi mangalica zsír a sütő kikenéséhez
  • 4-6 gerezd fokhagyma
  • 4-6 kávéskanál Ghaurved Vadász – tárkonyos mustár
  • 1 kávéskanál majoránna
  • 1 késhegynyi őrölt babérlevél
  • 1 késhegynyi őrölt szerecsendió
  • só, bors
  • 70dkg burgonya
  • só, őrölt kömény
  • 2 fej lila hagyma
ELKÉSZÍTÉSE:

A hússzeleteket jól kiklopfoljuk, majd enyhén besózzuk, félre tesszük. A fokhagymát pucolás után összenyomjuk, belekeverjük a Ghaurved Vadász – tárkonyos mustárt, a majoránnát, a babérlevelet, a szerecsendiót és ízlés szerint borsot. A masszát a hússzeletekre kenjük, majd legalább egy éjszakát a hűtőben tároljuk.

A krumplit pucolás után 1cm vastag szeletekre szeljük, a kikent tepsire halmozzuk. Ráterítjük a szalonnaszeleteket, sózzuk, és rászórjuk ízlés szerint a köményt. A tetejére tesszük a karikára vágott hagymát, majd szeletenként a bepácolt húst, és 180 fokon ropogósra sütjük. Kovászos uborka vagy friss káposztasaláta illik hozzá.

Egészségükre!