HOZZÁVALÓK 4 fő részére: Vereckei Ágnes receptje, amelyet az ECHO TV-ben főzött, a “Medvék is mustárt ennének” c. adásban.
ELKÉSZÍTÉSE:A hússzeleteket jól kiklopfoljuk, majd enyhén besózzuk, félre tesszük. A fokhagymát pucolás után összenyomjuk, belekeverjük a Ghaurved Vadász – tárkonyos mustárt, a majoránnát, a babérlevelet, a szerecsendiót és ízlés szerint borsot. A masszát a hússzeletekre kenjük, majd legalább egy éjszakát a hűtőben tároljuk. A krumplit pucolás után 1cm vastag szeletekre szeljük, a kikent tepsire halmozzuk. Ráterítjük a szalonnaszeleteket, sózzuk, és rászórjuk ízlés szerint a köményt. A tetejére tesszük a karikára vágott hagymát, majd szeletenként a bepácolt húst, és 180 fokon ropogósra sütjük. Kovászos uborka vagy friss káposztasaláta illik hozzá. Egészségükre! |