Legközelebb itt leszünk

Minden péntek, szombat
Győr, Vásárcsarnok 8-12-ig

2018. november 9-10-11.
Veszprém, Bakony Expo

2018. november 16.
Budapest, Magyar Ízek Őszi Vására Halbazár, Várkert Bazár

2018. november 18.
Káptalantóti, Liliomkert Piac




Mustáros mangalica flekken

HOZZÁVALÓK 4 fő részére:

Vereckei Ágnes receptje, amelyet az ECHO TV-ben főzött, a “Medvék is mustárt ennének” c. adásban.

  • 4-6 szelet mangalica tarja
  • hússzeletenként 1szelet cca.1 mm vastagságú füstölt mangalica szalonna
  • 1 kávéskanálnyi mangalica zsír a sütő kikenéséhez
  • 4-6 gerezd fokhagyma
  • 4-6 kávéskanál Ghaurved Vadász – tárkonyos mustár
  • 1 kávéskanál majoránna
  • 1 késhegynyi őrölt babérlevél
  • 1 késhegynyi őrölt szerecsendió
  • só, bors
  • 70dkg burgonya
  • só, őrölt kömény
  • 2 fej lila hagyma
ELKÉSZÍTÉSE:

A hússzeleteket jól kiklopfoljuk, majd enyhén besózzuk, félre tesszük. A fokhagymát pucolás után összenyomjuk, belekeverjük a Ghaurved Vadász – tárkonyos mustárt, a majoránnát, a babérlevelet, a szerecsendiót és ízlés szerint borsot. A masszát a hússzeletekre kenjük, majd legalább egy éjszakát a hűtőben tároljuk.

A krumplit pucolás után 1cm vastag szeletekre szeljük, a kikent tepsire halmozzuk. Ráterítjük a szalonnaszeleteket, sózzuk, és rászórjuk ízlés szerint a köményt. A tetejére tesszük a karikára vágott hagymát, majd szeletenként a bepácolt húst, és 180 fokon ropogósra sütjük. Kovászos uborka vagy friss káposztasaláta illik hozzá.

Egészségükre!