Legközelebb itt leszünk

Minden péntek, szombat
Győr, Vásárcsarnok 8-12-ig

2018. november 9-10-11.
Veszprém, Bakony Expo

2018. november 16.
Budapest, Magyar Ízek Őszi Vására Halbazár, Várkert Bazár

2018. november 18.
Káptalantóti, Liliomkert Piac




Pácolt mustáros hátszín grillen

HOZZÁVALÓK 4 fő részére:

  • 1 kg marha hátszín csont nélkül (szürkemarhából még ízletesebb)
  • 2-3 dl Biogold sütőolaj, vagy alacsony savtartalmú olivaolaj
  • 2 kisebb fej vöröshagyma
  • 3 ek Ghaurved Pásztor- tüzes mustár
  • 1 citrom leve
  • 3 dl vörösbor
  • 2-3 szem késsel szétnyomott borókabogyó
  • 2 babérlevél
  • 30 szem koriander durvára törve
  • 3 szem szegfűszeg
  • 1 kk steakbors

A hús sütéséhez

  • 1 kk. frissen őrölt rózsabors
  • ízlés szerint só

A szószhoz

  • a kinyomott citrom korábban lereszelt héja, amit a négy nap alatt kissé megszárítottunk
  • áfonyalekvár vagy dzsem ízlés szerint
  • 1 ek. barna cukor vagy 2 ek méz
  • 1 kk. burgonya keményítő
ELKÉSZÍTÉSE:

A hátszínt 1,5-2 ujjnyi szeletekre vágjuk, majd a rostokat egy kicsit húsklopfolóval meglazítjuk. Az olajat, az apróra vágott vöröshagymát, a Ghaurved Pásztor – tüzes mustárt, a citrom levét, a vörösbort, és a fűszereket jól kikeverjük, és a hússzeleteket 4-3 napra beáztatjuk a fűszeres lébe úgy, hogy jól ellepje, és minden hússzeletet egyformán érje.

A húst megfelelően előkészített parázs felett, lehetőleg tárcsán vagy tepsiben, nem túl gyorsan kisütjük. Sütés közben sózzuk, rózsa borsozzuk

Amíg a hús sül, a maradék hús páclét feltesszük főni a fűszerekkel, a citrom héjával és a cukorral. 10 perc után a fűszerdarabokat szűréssel eltávolítjuk, és a visszamaradt húslében elkeverjük a 0,5 dl hideg vízben feloldott keményítőt. Nagyon lassú tűzön néhány percig keverés mellett főzzük, majd fedőt rátéve a platnin hagyjuk.

Amint a hússzeletek elkészültek, sült steak burgonyával tálaljuk. Mellé öntjük a szószt, amelynek közepébe 1 kk. áfonyalekvárt vagy dzsemet teszünk

Egészségükre!