Legközelebb itt leszünk

Minden péntek, szombat
Győr, Vásárcsarnok 8-12-ig

2019. március 10.
Káptalantóti, Liliomkert Piac

2019. március 17.
Káptalantóti, Liliomkert Piac

2019. március 23.
Érd, Fő tér, Magyarok Érdi Vására

2019. március 24.
Káptalantóti, Liliomkert Piac




Pácolt mustáros hátszín grillen

HOZZÁVALÓK 4 fő részére:

  • 1 kg marha hátszín csont nélkül (szürkemarhából még ízletesebb)
  • 2-3 dl Biogold sütőolaj, vagy alacsony savtartalmú olivaolaj
  • 2 kisebb fej vöröshagyma
  • 3 ek Ghaurved Pásztor- tüzes mustár
  • 1 citrom leve
  • 3 dl vörösbor
  • 2-3 szem késsel szétnyomott borókabogyó
  • 2 babérlevél
  • 30 szem koriander durvára törve
  • 3 szem szegfűszeg
  • 1 kk steakbors

A hús sütéséhez

  • 1 kk. frissen őrölt rózsabors
  • ízlés szerint só

A szószhoz

  • a kinyomott citrom korábban lereszelt héja, amit a négy nap alatt kissé megszárítottunk
  • áfonyalekvár vagy dzsem ízlés szerint
  • 1 ek. barna cukor vagy 2 ek méz
  • 1 kk. burgonya keményítő
ELKÉSZÍTÉSE:

A hátszínt 1,5-2 ujjnyi szeletekre vágjuk, majd a rostokat egy kicsit húsklopfolóval meglazítjuk. Az olajat, az apróra vágott vöröshagymát, a Ghaurved Pásztor – tüzes mustárt, a citrom levét, a vörösbort, és a fűszereket jól kikeverjük, és a hússzeleteket 4-3 napra beáztatjuk a fűszeres lébe úgy, hogy jól ellepje, és minden hússzeletet egyformán érje.

A húst megfelelően előkészített parázs felett, lehetőleg tárcsán vagy tepsiben, nem túl gyorsan kisütjük. Sütés közben sózzuk, rózsa borsozzuk

Amíg a hús sül, a maradék hús páclét feltesszük főni a fűszerekkel, a citrom héjával és a cukorral. 10 perc után a fűszerdarabokat szűréssel eltávolítjuk, és a visszamaradt húslében elkeverjük a 0,5 dl hideg vízben feloldott keményítőt. Nagyon lassú tűzön néhány percig keverés mellett főzzük, majd fedőt rátéve a platnin hagyjuk.

Amint a hússzeletek elkészültek, sült steak burgonyával tálaljuk. Mellé öntjük a szószt, amelynek közepébe 1 kk. áfonyalekvárt vagy dzsemet teszünk

Egészségükre!