HOZZÁVALÓK 4 fő részére:
A hús sütéséhez
A szószhoz
ELKÉSZÍTÉSE:A hátszínt 1,5-2 ujjnyi szeletekre vágjuk, majd a rostokat egy kicsit húsklopfolóval meglazítjuk. Az olajat, az apróra vágott vöröshagymát, a Ghaurved Pásztor – tüzes mustárt, a citrom levét, a vörösbort, és a fűszereket jól kikeverjük, és a hússzeleteket 4-3 napra beáztatjuk a fűszeres lébe úgy, hogy jól ellepje, és minden hússzeletet egyformán érje. A húst megfelelően előkészített parázs felett, lehetőleg tárcsán vagy tepsiben, nem túl gyorsan kisütjük. Sütés közben sózzuk, rózsa borsozzuk Amíg a hús sül, a maradék hús páclét feltesszük főni a fűszerekkel, a citrom héjával és a cukorral. 10 perc után a fűszerdarabokat szűréssel eltávolítjuk, és a visszamaradt húslében elkeverjük a 0,5 dl hideg vízben feloldott keményítőt. Nagyon lassú tűzön néhány percig keverés mellett főzzük, majd fedőt rátéve a platnin hagyjuk. Amint a hússzeletek elkészültek, sült steak burgonyával tálaljuk. Mellé öntjük a szószt, amelynek közepébe 1 kk. áfonyalekvárt vagy dzsemet teszünk Egészségükre! |