Legközelebb itt leszünk

Minden péntek, szombat
Győr, Vásárcsarnok 8-12-ig

2018. november 9-10-11.
Veszprém, Bakony Expo

2018. november 16.
Budapest, Magyar Ízek Őszi Vására Halbazár, Várkert Bazár

2018. november 18.
Káptalantóti, Liliomkert Piac




Pikáns halszeletek

HOZZÁVALÓK 4 fő részére:

  • 4 nagyobb szelet filézett tengeri hal
  • egy kisebb fél citrom leve
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 x 5 dkg sajt (kék sajt, edami, ilmici) + 10 dkg trappista sajt
  • 1 evőkanál Ghaurved Kertész – medvehagymás mustár
  • 2 dl tej
  • egy csipet barna cukor
  • 1-2 dl száraz fehérbor
  • 1 evőkanál bio napraforgó sütőolaj + valamennyi a kenéshez
  • 1 csapott kávéskanál Szabó liszt
  • 1 mokkáskanál finomra őrölt rozmaring
  • 1 késhegynyi őrölt szerecsendió
  • só, bors, apróra vágott petrezselyem a díszítéshez
ELKÉSZÍTÉSE:

A halfilékre rányomjuk a fél citrom levét. Megpucoljuk a fokhagymát, majd szétnyomjuk, és finom eloszlásban a halfilére kenjük, ezután sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a rozmaringot, majd hideg helyen állni hagyjuk, amíg elkészítjük a mártást. Az olajon lassú tűzön, sűrű keverés mellett kissé megpirítjuk a csipetnyi cukrot, majd a lisztet. Hozzáöntjük a tejet, majd beletesszük a Ghaurved Kertész – medvehagymás mustárt. Az egészet kissé besűrítjük. Ezután hozzáöntjük a bort, és beletesszük a korábban lereszelt sajtokat és a szerecsendiót. Sűrű keverés mellett kissé összeforraljuk. Ha kész, levesszük a tűzről, de ne hűljön ki, mert megbőrösödik!

A halszeleteket az olajjal finoman kikent jénaiba vagy tepsibe tesszük (ez utóbbiban ropogósabb lesz a hal), majd ráöntjük az elkészült mártást. 180 fokon addig sütjük (cca. 30-40 perc -légkeveréses sütőben hamarabb elkészül), amíg a teteje szépen megpirul. Natúr rizzsel tálaljuk. Tálaláskor a tetejét megszórhatjuk apróra vágott petrezselyemmel.

Jó étvágyat!