Legközelebb itt leszünk

Minden péntek, szombat
Győr, Vásárcsarnok 8-12-ig

2018. október 6.
Érd, Fő tér, Magyarok Érdi Vására

2018. október 6.
Mende, Szüreti Mulatság

2018. október 7.
Káptalantóti, Liliomkert Piac

2018. október 14.
Káptalantóti, Liliomkert Piac

2018. október 14.
Gyömrő, Családi Nap

2018. október 20.
Kóka, Termelői Piac

2018. október 20-21-22.
Kőszeg, Orsolya-napi Vásár




Pikáns halszeletek

HOZZÁVALÓK 4 fő részére:

  • 4 nagyobb szelet filézett tengeri hal
  • egy kisebb fél citrom leve
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 x 5 dkg sajt (kék sajt, edami, ilmici) + 10 dkg trappista sajt
  • 1 evőkanál Ghaurved Kertész – medvehagymás mustár
  • 2 dl tej
  • egy csipet barna cukor
  • 1-2 dl száraz fehérbor
  • 1 evőkanál bio napraforgó sütőolaj + valamennyi a kenéshez
  • 1 csapott kávéskanál Szabó liszt
  • 1 mokkáskanál finomra őrölt rozmaring
  • 1 késhegynyi őrölt szerecsendió
  • só, bors, apróra vágott petrezselyem a díszítéshez
ELKÉSZÍTÉSE:

A halfilékre rányomjuk a fél citrom levét. Megpucoljuk a fokhagymát, majd szétnyomjuk, és finom eloszlásban a halfilére kenjük, ezután sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a rozmaringot, majd hideg helyen állni hagyjuk, amíg elkészítjük a mártást. Az olajon lassú tűzön, sűrű keverés mellett kissé megpirítjuk a csipetnyi cukrot, majd a lisztet. Hozzáöntjük a tejet, majd beletesszük a Ghaurved Kertész – medvehagymás mustárt. Az egészet kissé besűrítjük. Ezután hozzáöntjük a bort, és beletesszük a korábban lereszelt sajtokat és a szerecsendiót. Sűrű keverés mellett kissé összeforraljuk. Ha kész, levesszük a tűzről, de ne hűljön ki, mert megbőrösödik!

A halszeleteket az olajjal finoman kikent jénaiba vagy tepsibe tesszük (ez utóbbiban ropogósabb lesz a hal), majd ráöntjük az elkészült mártást. 180 fokon addig sütjük (cca. 30-40 perc -légkeveréses sütőben hamarabb elkészül), amíg a teteje szépen megpirul. Natúr rizzsel tálaljuk. Tálaláskor a tetejét megszórhatjuk apróra vágott petrezselyemmel.

Jó étvágyat!