HOZZÁVALÓK 4 fő részére:
ELKÉSZÍTÉSE:A halfilékre rányomjuk a fél citrom levét. Megpucoljuk a fokhagymát, majd szétnyomjuk, és finom eloszlásban a halfilére kenjük, ezután sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a rozmaringot, majd hideg helyen állni hagyjuk, amíg elkészítjük a mártást. Az olajon lassú tűzön, sűrű keverés mellett kissé megpirítjuk a csipetnyi cukrot, majd a lisztet. Hozzáöntjük a tejet, majd beletesszük a Ghaurved Kertész – medvehagymás mustárt. Az egészet kissé besűrítjük. Ezután hozzáöntjük a bort, és beletesszük a korábban lereszelt sajtokat és a szerecsendiót. Sűrű keverés mellett kissé összeforraljuk. Ha kész, levesszük a tűzről, de ne hűljön ki, mert megbőrösödik! A halszeleteket az olajjal finoman kikent jénaiba vagy tepsibe tesszük (ez utóbbiban ropogósabb lesz a hal), majd ráöntjük az elkészült mártást. 180 fokon addig sütjük (cca. 30-40 perc -légkeveréses sütőben hamarabb elkészül), amíg a teteje szépen megpirul. Natúr rizzsel tálaljuk. Tálaláskor a tetejét megszórhatjuk apróra vágott petrezselyemmel. Jó étvágyat! |