Legközelebb itt leszünk

Minden péntek, szombat
Győr, Vásárcsarnok 8-12-ig

2018. október 6.
Érd, Fő tér, Magyarok Érdi Vására

2018. október 6.
Mende, Szüreti Mulatság

2018. október 7.
Káptalantóti, Liliomkert Piac

2018. október 14.
Káptalantóti, Liliomkert Piac

2018. október 14.
Gyömrő, Családi Nap

2018. október 20.
Kóka, Termelői Piac

2018. október 20-21-22.
Kőszeg, Orsolya-napi Vásár




Vargányás mustáros pulykamell

HOZZÁVALÓK 4 fő részére:

Vereckei Ágnes receptje, amely a 2013. júliusi Magyar Konyhában jelent meg.

  • 1 kg pulykamellfilé
  • 2-3 ek kacsazsír vagy sütéshez alkalmas, melegen sajtolt olivaolaj
  • 2 közepes vöröshagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 3 dkg szárított vagy 30 dkg friss vargánya gomba
  • 3 dl tejszín
  • 3 ek Ghaurved Grill – mézes-fokhagymás mustár
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 1 mk őrölt szerecsendió
  • 1 mk kakukkfű
  • 1 csipet őrölt kömény
  • ízlés szerint só, bors
ELKÉSZÍTÉSE:

Elsőként megmossuk a pulykamellet. A mellfilét vékony csíkokra vágjuk, majd besózzuk. A húst a zsiradékon hirtelen megkapatjuk, majd kivesszük. A maradék zsiradékra szórjuk az apróra vágott vöröshagymát, és kissé megpirítjuk. Ezután rátesszük a lecsöpögtetett, legalább fél órával korábban a borba áztatott szárított gombát, vagy vékonyan rászeljük a frisset. Az áztatáshoz használt bor később kerül a szószba.

Amikor a gomba kissé megpuhult, rátesszük a fokhagymapépet és a fűszereket. Ezután zsírjára sütjük, majd ráöntjük a Ghaurved Grill – mézes-fokhagymás mustártés a tejszínt. Mikor kissé összesűrűsödött, ráöntjük a fehérbort és összeforraljuk. Forralás után fedőt teszünk rá, kis lángon még pároljuk 5 percig, majd a fedő alatt hagyjuk meleg helyen tálalásig.

Köretként köleses párolt rizs és friss vegyes saláta illik hozzá, de sült krumplival és gabonakásával is kitűnő.

Egészségükre!