HOZZÁVALÓK 4 fő részére: Vereckei Ágnes receptje, amely a 2013. júliusi Magyar Konyhában jelent meg.
ELKÉSZÍTÉSE:Elsőként megmossuk a pulykamellet. A mellfilét vékony csíkokra vágjuk, majd besózzuk. A húst a zsiradékon hirtelen megkapatjuk, majd kivesszük. A maradék zsiradékra szórjuk az apróra vágott vöröshagymát, és kissé megpirítjuk. Ezután rátesszük a lecsöpögtetett, legalább fél órával korábban a borba áztatott szárított gombát, vagy vékonyan rászeljük a frisset. Az áztatáshoz használt bor később kerül a szószba. Amikor a gomba kissé megpuhult, rátesszük a fokhagymapépet és a fűszereket. Ezután zsírjára sütjük, majd ráöntjük a Ghaurved Grill – mézes-fokhagymás mustártés a tejszínt. Mikor kissé összesűrűsödött, ráöntjük a fehérbort és összeforraljuk. Forralás után fedőt teszünk rá, kis lángon még pároljuk 5 percig, majd a fedő alatt hagyjuk meleg helyen tálalásig. Köretként köleses párolt rizs és friss vegyes saláta illik hozzá, de sült krumplival és gabonakásával is kitűnő. Egészségükre! |