Legközelebb itt leszünk

Minden péntek, szombat
Győr, Vásárcsarnok 8-12-ig

2018. november 9-10-11.
Veszprém, Bakony Expo

2018. november 16.
Budapest, Magyar Ízek Őszi Vására Halbazár, Várkert Bazár

2018. november 18.
Káptalantóti, Liliomkert Piac




Vargányás mustáros pulykamell

HOZZÁVALÓK 4 fő részére:

Vereckei Ágnes receptje, amely a 2013. júliusi Magyar Konyhában jelent meg.

  • 1 kg pulykamellfilé
  • 2-3 ek kacsazsír vagy sütéshez alkalmas, melegen sajtolt olivaolaj
  • 2 közepes vöröshagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 3 dkg szárított vagy 30 dkg friss vargánya gomba
  • 3 dl tejszín
  • 3 ek Ghaurved Grill – mézes-fokhagymás mustár
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 1 mk őrölt szerecsendió
  • 1 mk kakukkfű
  • 1 csipet őrölt kömény
  • ízlés szerint só, bors
ELKÉSZÍTÉSE:

Elsőként megmossuk a pulykamellet. A mellfilét vékony csíkokra vágjuk, majd besózzuk. A húst a zsiradékon hirtelen megkapatjuk, majd kivesszük. A maradék zsiradékra szórjuk az apróra vágott vöröshagymát, és kissé megpirítjuk. Ezután rátesszük a lecsöpögtetett, legalább fél órával korábban a borba áztatott szárított gombát, vagy vékonyan rászeljük a frisset. Az áztatáshoz használt bor később kerül a szószba.

Amikor a gomba kissé megpuhult, rátesszük a fokhagymapépet és a fűszereket. Ezután zsírjára sütjük, majd ráöntjük a Ghaurved Grill – mézes-fokhagymás mustártés a tejszínt. Mikor kissé összesűrűsödött, ráöntjük a fehérbort és összeforraljuk. Forralás után fedőt teszünk rá, kis lángon még pároljuk 5 percig, majd a fedő alatt hagyjuk meleg helyen tálalásig.

Köretként köleses párolt rizs és friss vegyes saláta illik hozzá, de sült krumplival és gabonakásával is kitűnő.

Egészségükre!