HOZZÁVALÓK 4 fő részére:Vereckei Ágnes receptje, amely a 2013. júliusi Magyar Konyhában jelent meg.
ELKÉSZÍTÉSE:A zöldségeket (hagymát, fokhagymát is) megpucoljuk. A sárgarépát, fokhagymát és a vöröshagymát a zsiradék felén kissé megpirítjuk, a répát karamellizáljuk, és ráöntjük a fehérbort. Hozzátesszük a többi zöldséget és feltesszük főni 2,5-3 l vízben (húsevők használhatnak húslét is). Amikor megpuhult, robotgéppel pürésítjük, majd beletesszük az ecetet és az édesítőt.Takarékra vesszük. A tejfölt a liszttel simára keverjük, majd hozzáadjuk a kurkumát, a borsikafüvet és a Ghaurved tárkonyos mustárt. Hozzáöntünk 1-2 dl vizet vagy húslét, és finoman elkeverjük, majd az egészet a levesbe öntjük. Lassú tűzön forraljuk még 10 percig. Közben sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük. A maradék zsiradékon megpirítjuk a kockára vágott zsemléket. Állandóan kevergetjük, nehogy odaégjen. A levest forrón tálaljuk. A petrezselymet tálaláskor szórjuk a levesre. A zsemlekockákból mindenki annyit tesz a tányérjára, amennyit szeretne. Egészségükre! |