Legközelebb itt leszünk


2024. február 18-án 9 és 13 óra között
Káptalantótiban, a Liliomkert Piacon
várjuk kedves vevőinket!

Felhívjuk figyelmüket, hogy termékeinket az ország egész területére kiszállítjuk!

Hívjanak minket telefonon:
+36/20/919-3418,

Minden kedves vevőnknek
jó egészséget kívánunk! Köszönjük!



Mustáros zöldségkrémleves

HOZZÁVALÓK 4 fő részére:

Vereckei Ágnes receptje, amely a 2013. júliusi Magyar Konyhában jelent meg.

  • 3-4 db közepes sárgarépa
  • 1-2 db közepes fehérrépa
  • 1 db közepes zeller
  • 1ek. kacsazsír vagy 1/2 dl olivaolaj
  • 1 nagyobb vöröshagyma
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. liszt (finom vagy teljes kiőrlésű is lehet, gluténérzékenyek használhatnak hüvelyeslisztet, azzal még érdekesebb lesz az íze)
  • 10 deka vaj
  • 1 dl fehérbor
  • 1-1,5 dl tejföl
  • 2 db zsemle
  • 2 ek Ghaurved tárkonyos mustár
  • 1 mk. kurkuma
  • 1 mk. borsikafű
  • 1 db babérlevél
  • 1 ek. 4%-os fehérborecet
  • 1 kk. cukor vagy 1 ek. méz
  • só, bors, szerecsendió, csipet koriander
  • friss vágott petrezselyem ízlés szerint
ELKÉSZÍTÉSE:

A zöldségeket (hagymát, fokhagymát is) megpucoljuk. A sárgarépát, fokhagymát és a vöröshagymát a zsiradék felén kissé megpirítjuk, a répát karamellizáljuk, és ráöntjük a fehérbort. Hozzátesszük a többi zöldséget és feltesszük főni 2,5-3 l vízben (húsevők használhatnak húslét is).

Amikor megpuhult, robotgéppel pürésítjük, majd beletesszük az ecetet és az édesítőt.Takarékra vesszük. A tejfölt a liszttel simára keverjük, majd hozzáadjuk a kurkumát, a borsikafüvet és a Ghaurved tárkonyos mustárt. Hozzáöntünk 1-2 dl vizet vagy húslét, és finoman elkeverjük, majd az egészet a levesbe öntjük. Lassú tűzön forraljuk még 10 percig. Közben sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük.

A maradék zsiradékon megpirítjuk a kockára vágott zsemléket. Állandóan kevergetjük, nehogy odaégjen.

A levest forrón tálaljuk. A petrezselymet tálaláskor szórjuk a levesre. A zsemlekockákból mindenki annyit tesz a tányérjára, amennyit szeretne.

Egészségükre!