Legközelebb itt leszünk


Értesítjük Önöket, hogy a Covid-19 vírus miatt kialakult helyzetben a piaci megjelenéseink korlátozottak!
2020. május 31-én 8 és 13 óra között
Káptalantótiban, a Liliomkert Piacon
várjuk kedves vevőinket!

Felhívjuk figyelmüket, hogy termékeinket az ország egész területére kiszállítjuk!

Hívjanak minket telefonon:
+36/20/919-3418,
vagy rendeljenek on-line:
ghaurved@ghaurved.hu

Minden kedves vevőnknek
jó egészséget kívánunk! Köszönjük!



Mustáros kacsaraguleves

HOZZÁVALÓK 4 fő részére:

  • 1 db kacsa mellfilé
  • 1 fej nagyobb vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 db közepes sárgarépa
  • 2 szál petrezselyemgyökér
  • 1 ek Ghaurved Vadász – tárkonyos mustár
  • 1 ek Ghaurved Ínyenc – magos mustár
  • 1 dl friss tejszín
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 ek kacsazsír
  • 1 ek Szabó liszt
  • 1 db babérlevél
  • 1 szem szegfűbors
  • petrezselyem, só, bors
ELKÉSZÍTÉSE:

A hagymát apróra vágjuk, és a zsiradékon megfonnyasztjuk. A kacsamellet és a zöldségeket fél centiméteres kockára vágjuk, sózzuk, majd a hagymára dobjuk. Fedő alatt pároljuk. Mikor a zöldségek még ropogósak, rádobjuk a fűszereket, és fedő alatt 3-4 percig lassú tűzön együtt pároljuk. A tejszínt a liszttel csomómentesre keverjük, és a félig megpuhult húsra és zöldségekre öntjük, majd hozzátesszük a fehérbort, a babérlevelet, a szétnyomott fokhagymát és a Ghaurved Vadász – tárkonyos, illetve a Ghaurved Ínyenc – magos mustárokat. Egyet rottyan, majd felöntjük egy liter hideg vízzel, és alacsony lángon főzzük, amíg össze nem fő. Fedő alatt tartjuk, hogy az ízek összeérjenek. Melegen, petrezselyemmel megszórva tálaljuk. Friss sajtos pirítós adunk hozzá.

Jó étvágyat!