Legközelebb itt leszünk

Minden péntek, szombat
Győr, Vásárcsarnok 8-12-ig

2018. május 6.
Káptalantóti, Liliomkert Piac

2018. május 12.
Magyarok Érdi Vására, Érd, Fő tér

2018. május 20.
Káptalantóti, Liliomkert Piac

2018. május 25-27.
Pápai Agrárexpo, Pápa, Városi Sportcsarnok, Várkert utca 4




Mustáros kacsaraguleves

HOZZÁVALÓK 4 fő részére:

  • 1 db kacsa mellfilé
  • 1 fej nagyobb vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 db közepes sárgarépa
  • 2 szál petrezselyemgyökér
  • 1 ek Ghaurved Vadász – tárkonyos mustár
  • 1 ek Ghaurved Ínyenc – magos mustár
  • 1 dl friss tejszín
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 ek kacsazsír
  • 1 ek Szabó liszt
  • 1 db babérlevél
  • 1 szem szegfűbors
  • petrezselyem, só, bors
ELKÉSZÍTÉSE:

A hagymát apróra vágjuk, és a zsiradékon megfonnyasztjuk. A kacsamellet és a zöldségeket fél centiméteres kockára vágjuk, sózzuk, majd a hagymára dobjuk. Fedő alatt pároljuk. Mikor a zöldségek még ropogósak, rádobjuk a fűszereket, és fedő alatt 3-4 percig lassú tűzön együtt pároljuk. A tejszínt a liszttel csomómentesre keverjük, és a félig megpuhult húsra és zöldségekre öntjük, majd hozzátesszük a fehérbort, a babérlevelet, a szétnyomott fokhagymát és a Ghaurved Vadász – tárkonyos, illetve a Ghaurved Ínyenc – magos mustárokat. Egyet rottyan, majd felöntjük egy liter hideg vízzel, és alacsony lángon főzzük, amíg össze nem fő. Fedő alatt tartjuk, hogy az ízek összeérjenek. Melegen, petrezselyemmel megszórva tálaljuk. Friss sajtos pirítós adunk hozzá.

Jó étvágyat!