Legközelebb itt leszünk

Minden péntek, szombat
Győr, Vásárcsarnok 8-12-ig

2018. október 6.
Érd, Fő tér, Magyarok Érdi Vására

2018. október 6.
Mende, Szüreti Mulatság

2018. október 7.
Káptalantóti, Liliomkert Piac

2018. október 14.
Káptalantóti, Liliomkert Piac

2018. október 14.
Gyömrő, Családi Nap

2018. október 20.
Kóka, Termelői Piac

2018. október 20-21-22.
Kőszeg, Orsolya-napi Vásár




Bajor burgonyasaláta paradicsommal

HOZZÁVALÓK 4 fő részére:

  • 1kg krumpli
  • 2 szál újhagyma
  • 2 fej lila hagyma
  • 5 dkg húsos szalonna
  • 25 dkg mini paradicsom
  • 1 csokor snidling
  • 4 ek bio napraforgóolaj
  • 1 dl húslé
  • 6 ek fehérborecet
  • 2 ek Ghaurved Ínyenc – magos mustár, vagy aki szereti a csípős ízeket, tehet rá Ghaurved Pásztor – tüzes mustárt is
  • 1/2 teáskanál méz
  • só, bors
ELKÉSZÍTÉSE:

A burgonyát megmossuk, és héjában puhára főzzük. Ezután leszűrjük, meghámozzuk, szeletekre vágjuk. Közben az újhagymát és a lilahagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A szalonnát is kis darabokra vagdaljuk. A paradicsomokat megmossuk, kettévágjuk. A snidlinget leöblítjük, szárazra rázzuk, felaprítjuk.

Felforrósítjuk az olajat, és 3-4 perc alatt, közepes tűzön megpirítjuk benne a szalonnát. Ráöntjük a levest, az ecetet, elkeverjük, és egy nagy tálba öntjük. Hozzáadjuk a Ghaurved kézműves mustárok valamelyikét és a mézet, majd sóval, borssal ízesítjük.

A burgonyát, a hagymát, az újhagymát, a paradicsomot és a snidlinget az ecetes lébe forgatjuk, és legalább 1 órát állni hagyjuk. Tálalás előtt még sóval, borssal ízesíthetjük, ha szükséges

Jó étvágyat!