Legközelebb itt leszünk

Minden péntek, szombat
Győr, Vásárcsarnok 8-12-ig

2018. május 6.
Káptalantóti, Liliomkert Piac

2018. május 12.
Magyarok Érdi Vására, Érd, Fő tér

2018. május 20.
Káptalantóti, Liliomkert Piac

2018. május 25-27.
Pápai Agrárexpo, Pápa, Városi Sportcsarnok, Várkert utca 4




Nizzai saláta

HOZZÁVALÓK 6 fő részére

  • 25 dkg zöldbab
  • 3 közepes paradicsom
  • 2-3 burgonya
  • 15 dkg főtt tonhal
  • 3 ringli
  • 4 dl fehér borecet
  • 1,5 dl hidegen sajtolt olivaolaj
  • 8 szem fekete olivabogyó
  • 8 szem kapribogyó
  • 5-6 friss tárkonylevél, vagy 1 mokkáskanál szárított
  • 1 evőkanál Ghaurved Kertész – medvehagymás mustár
  • 1 kiskanál szárított bazsalikom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 kemény tojás
  • 1 csokor petrezselyem
  • őrölt bors

ELKÉSZÍTÉSE:

A burgonyát megfőzzük, majd kihűtjük, és hámozás után karikára vágjuk. A zöldbabot feldarabolás után enyhén sós vízben megfőzzük, hűtjük. A feldarabolt tonhalat megpároljuk. A tojásokat keményre főzzük, majd szeletekre vágjuk. A paradicsomot cikkekre vágjuk, az olivabogyót félbevágva kimagozzuk, felvágjuk a ringlit, a petrezselymet, a tárkonylevelet is. A borecetbe elkeverjük a Ghaurved Kertész – medvehagymás mustárt, beletesszük a péppé zúzott fokhagymát, a fűszereket, sót, ízlés szerint borsot, majd alaposan kikeverjük. Ezután hozzáöntjük az olajat.

Az újabb keverést követően beletesszük a burgonyát, zöldbabot, a bogyókat, a paradicsomot, átkeverjük, majd legvégül a tojást és a tonhalat. Ezzel kíméletesen újra megkeverjük. A tetejére szórunk egy kevés petrezselymet, majd legalább fél órára hűtőbe tesszük. Hidegen tálaljuk.

Egészségükre!