Legközelebb itt leszünk

Minden péntek, szombat
Győr, Vásárcsarnok 8-12-ig

2018. október 6.
Érd, Fő tér, Magyarok Érdi Vására

2018. október 6.
Mende, Szüreti Mulatság

2018. október 7.
Káptalantóti, Liliomkert Piac

2018. október 14.
Káptalantóti, Liliomkert Piac

2018. október 14.
Gyömrő, Családi Nap

2018. október 20.
Kóka, Termelői Piac

2018. október 20-21-22.
Kőszeg, Orsolya-napi Vásár




Nizzai saláta

HOZZÁVALÓK 6 fő részére

  • 25 dkg zöldbab
  • 3 közepes paradicsom
  • 2-3 burgonya
  • 15 dkg főtt tonhal
  • 3 ringli
  • 4 dl fehér borecet
  • 1,5 dl hidegen sajtolt olivaolaj
  • 8 szem fekete olivabogyó
  • 8 szem kapribogyó
  • 5-6 friss tárkonylevél, vagy 1 mokkáskanál szárított
  • 1 evőkanál Ghaurved Kertész – medvehagymás mustár
  • 1 kiskanál szárított bazsalikom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 kemény tojás
  • 1 csokor petrezselyem
  • őrölt bors

ELKÉSZÍTÉSE:

A burgonyát megfőzzük, majd kihűtjük, és hámozás után karikára vágjuk. A zöldbabot feldarabolás után enyhén sós vízben megfőzzük, hűtjük. A feldarabolt tonhalat megpároljuk. A tojásokat keményre főzzük, majd szeletekre vágjuk. A paradicsomot cikkekre vágjuk, az olivabogyót félbevágva kimagozzuk, felvágjuk a ringlit, a petrezselymet, a tárkonylevelet is. A borecetbe elkeverjük a Ghaurved Kertész – medvehagymás mustárt, beletesszük a péppé zúzott fokhagymát, a fűszereket, sót, ízlés szerint borsot, majd alaposan kikeverjük. Ezután hozzáöntjük az olajat.

Az újabb keverést követően beletesszük a burgonyát, zöldbabot, a bogyókat, a paradicsomot, átkeverjük, majd legvégül a tojást és a tonhalat. Ezzel kíméletesen újra megkeverjük. A tetejére szórunk egy kevés petrezselymet, majd legalább fél órára hűtőbe tesszük. Hidegen tálaljuk.

Egészségükre!