HOZZÁVALÓK 6 fő részére
ELKÉSZÍTÉSE:A burgonyát megfőzzük, majd kihűtjük, és hámozás után karikára vágjuk. A zöldbabot feldarabolás után enyhén sós vízben megfőzzük, hűtjük. A feldarabolt tonhalat megpároljuk. A tojásokat keményre főzzük, majd szeletekre vágjuk. A paradicsomot cikkekre vágjuk, az olivabogyót félbevágva kimagozzuk, felvágjuk a ringlit, a petrezselymet, a tárkonylevelet is. A borecetbe elkeverjük a Ghaurved Kertész – medvehagymás mustárt, beletesszük a péppé zúzott fokhagymát, a fűszereket, sót, ízlés szerint borsot, majd alaposan kikeverjük. Ezután hozzáöntjük az olajat. Az újabb keverést követően beletesszük a burgonyát, zöldbabot, a bogyókat, a paradicsomot, átkeverjük, majd legvégül a tojást és a tonhalat. Ezzel kíméletesen újra megkeverjük. A tetejére szórunk egy kevés petrezselymet, majd legalább fél órára hűtőbe tesszük. Hidegen tálaljuk. Egészségükre! |